2018 Portret 10 met bril

CAROLINE LANGEMEYER

Caroline was van jongs af aan al graag bezig met interieuren tekenen en schilderen. Met bouwsteentjes en zelfgemaakte poppenhuizen creëerde ze als zesjarige al complete inrichtingen. Sinds 1991 heeft ze haar eigen ontwerp en advies bureau. Na een afgeronde interieuropleiding aan het HMC in 1983 werkte ze drie jaar bij Hartman Binnenhuisadviseurs in Rotterdam en zes jaar bij Brouwer Interieurbouwers in Schiedam. Caroline zet zich graag in voor uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland. Zo heeft zij door de jaren heen tal van bedrijfsopdrachten uitgevoerd en (vakantie)woningen en appartementen ingericht in o.a. Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Zuid-Afrika.

Haar kracht is om smaak te vertalen en soms stijlen bij elkaar te brengen, iets weg te laten of toe te voegen. Ze is gek op textuur, heeft gevoel voor stijl en laat een interieur volledig tot zijn recht komen door een uitgekiend kleur- en lichtplan. Het inrichten boeit haar altijd weer. Er zijn steeds nieuwe uitdagingen, ruimtes anders te benaderen, buiten de geijkte paden te treden en nieuwe materialen en technieken toe te passen. Altijd op zoek naar het neusje van de zalm of net dat ene wat de ruimte uniek maakt. Ze haalt haar inspiratie uit haar vele reizen.

Caroline Langemeyer heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd voor particulieren, detailhandel, restaurants en bedrijfspanden met een heel eigen karakter. Het ontwikkelen van interieurontwerpen, meubelontwerpen, kleuren- en lichtplannen, zo ook het maken van een compleet masterplan vanaf schets, tot de begeleiding van de uitvoering, kan door haar verzorgd worden. Met tomeloos enthousiasme ontwerpt ze een specifiek interieur met een eigen verhaal en een persoonlijke touch, waarbij de buitengebieden ook nauw betrokken kunnen worden. Ze komt snel tot de kern. U draagt zelf desgewenst bij aan het creatieve proces. Smaakverschillen tussen partners of bewoners vindt zij een leuke uitdaging en daarmee schept ze prettige en verrassende resultaten. Ze gaat de confrontatie hier niet uit de weg. Interieur in zijn totaliteit is haar passie.